Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zorg- en onderwijspersoneel krijgt voorrang bij coronatest GGD

21 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
test laboratorium covid corona 1127

Zorgmedewerkers en mensen die werken in het onderwijs kunnen zich vanaf vandaag met voorrang laten testen op het coronavirus. Zij zullen met name in de ochtend worden getest, zodat ze in de avond al uitslag kunnen krijgen.

Mensen in de zorg en het onderwijs kunnen een speciaal prioriteitsnummer bellen, dat door de GGD is ingevoerd. Dit nummer is zeven dagen per week tussen 7:30 en 20:00 bereikbaar.

Prioriteit voor zorg- en onderwijspersoneel in teststraten

Al eerder kondigde het kabinet de voorrang voor zorg- en onderwijspersoneel aan. De voorrang is ingevoerd vanwege de oplopende wachttijden voor coronatesten. Wegens tekorten bij laboratoria kunnen teststraten de hoge vraag niet aan. Het is de bedoeling dat de regeling tijdelijk van aard is. Zodra de laboratoriumcapaciteit weer voldoet aan de testvraag, is het niet meer nodig om groepen met prioriteit te testen. Om te voorkomen dat er ook bij de voorrangsstraten lange wachttijden ontstaan, is aan werkgevers gevraagd in de gaten te houden dat werknemers zich niet met voorrang laten testen als het niet nodig is. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar