Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Zorg chronisch zieken in de knel door groeiend aantal coronapatiënten'

12 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg_operatie_ziekenhuis_infuus_06.jpg
Volgens de Nederlandse Internisten Vereniging raakt de zorg voor mensen met een chronische ziekte in de knel, als mensen zich niet aan de coronamaatregelen houden. Op dit moment worden in een aantal ziekenhuizen al spreekuren afgezegd voor patiënten met bijvoorbeeld kanker, nieraandoeningen of diabetes.
Oorzaak is het groeiend aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. "Wij doen er alles aan om chronisch zieken te helpen maar als de covid19-besmettingen niet snel teruglopen, kunnen wij straks de kwaliteit van zorg voor zowel de covid19-patiënten als onze reguliere patiënten niet meer garanderen", aldus Robin Peeters, internist en voorzitter van de Nederlandse Internisten Vereniging.

'Naleven maatregelen is essentieel'

De vereniging benadrukt nogmaals het belang van het naleven van de maatregelen. Peeters: "We hebben veel geleerd sinds de uitbraak van de eerste golf, de behandeling is verbeterd, maar met elkaar zijn we verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de enorme toestroom van het aantal patiënten niet verder toeneemt. Dit kan alleen door met elkaar de overheidsmaatregelen te blijven naleven en te beseffen dat verdere aanscherping van deze maatregelen noodzakelijk is. Een situatie zoals die in maart, of erger, lijkt anders onvermijdbaar." ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gerardvantol
gerardvantol12 okt 2020 - 13:51

Feestjes vierders gewoon noteren en als er dan zorgtekorten dreigen, mogen deze achteraan aansluiten.