Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zonnevliegtuig begint aan cruciale etappe

26-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlieg_route_lucht_t_04.jpg
Maandag is de dag van de waarheid voor het Zwitserse team van de Solar Impuls 2. Het zonnevliegtuig vertrekt om 21.00 uur Nederlandse tijd aan de cruciale etappe van China naar Hawaï, een vlucht van 8172 kilometer over de Grote Oceaan. Weken stond het toestel aan de grond wegens slecht weer.
Extreme test van het uithoudingsvermogen
Piloot André Borschberg zal er ongeveer zes dagen over doen om de volgende stop te bereiken. Tijdens de vlucht zal hij niet langer dan twintig minuten achter elkaar kunnen slapen. De missie noemt dat ,,een extreme test van het uithoudingsvermogen''. De vorige etappes duurden hooguit twintig uur.
Rond de wereld reizen
De Solar Impulse 2 heeft geen druppel brandstof aan boord en krijgt zijn energie volledig van zonnepanelen. Begin maart vertrok het toestel uit Abu Dhabi. Daarna ging het via Oman, India en Myanmar naar China. Na Hawaï vliegt het toestel door naar het Amerikaanse vasteland en het Middellandse Zeegebied. In de zomer moet het vliegtuig weer landen in Abu Dhabi. Het is de eerste keer dat een zonnevliegtuig probeert rond de wereld te reizen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!