Kassa

Zonne-energie steeds populairder

24-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonnepanelen-energie_14.jpg
We wekken in Nederland steeds meer zonne-energie op. De hoeveelheid zonvermogen die particulieren en bedrijven genereren is binnen een jaar bijna verdubbeld, blijkt woensdag uit cijfers van brancheorganisatie Netbeheer Nederland.
Zonnepaneelinstallaties
Gezamenlijke energiebeheerders registreren hoeveel vermogen wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen. Begin april stond de teller op 651 megawatt. Dat staat gelijk aan 162.422 zonnepaneelinstallaties. In juli 2013 lag het totale geregistreerde vermogen nog op 347 megawatt.
Promotie
Volgens de brancheorganisatie is de toename te danken aan collectieve projecten die zonne-energie promoten. Die moedigen mensen steeds vaker aan om te investeren in duurzame energie via bijvoorbeeld zonnepanelen.
Duurzame energiemogelijkheden
De cijfers laten zien dat de meeste duurzame energie uit het oosten en zuidoosten van het land komt. Salland staat aan kop. ,,We zien dat daar de meeste zonne-energie wordt opgewekt, waarschijnlijk omdat in het oosten grotere energieprojecten worden gestart'', verklaart de woordvoerder. Zo worden bijvoorbeeld oude daken waar asbest wordt verwijderd meteen voorzien van zonnepanelen en maken veel boerenbedrijven gebruik van de duurzame energiemogelijkheden.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!