Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Wintertijd afschaffen? EU-burgers mogen zegje doen

5 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
klok oud 930x520
Inwoners in de EU kunnen tot 16 augustus in hun eigen taal hun mening over de zomer- en wintertijd kenbaar maken. Online staat een formulier waarop mensen hun gevoelens en argumenten kenbaar kunnen maken. Het formulier op de website van EC werkt momenteel niet.

Verzoek Europees Parlement

De Europese Commissie heeft dat besloten op verzoek van het Europees Parlement. In februari nam het parlement een resolutie aan waarin Brussel wordt gemaand nader onderzoek te doen naar de voor- en nadelen van het systeem waarbij in maart de klok een uur vooruit gaat en in oktober weer terug.

Uitkomst enquête telt mee

Volgens de tegenstanders verstoort de regeling de biologische klok van mens en dier. In Nederland willen bijvoorbeeld het CDA en de PVV van de wintertijd af en alleen nog verder met de zomertijd. De uitkomst van de Europese enquête telt mee in het besluit over het afschaffen of handhaven van het systeem in de hele EU. ANP/Kassa

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!