Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zomerstop voor gratis reizen studenten

18-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
ov-chipkaart-groot_25.jpg
Het is weer oppassen geblazen voor studenten. Er kan vanaf maandag op weekdagen niet meer gratis met de ov-studentenkaart worden gereisd. In de vakantieperiode tot en met 16 augustus is het weekabonnement niet geldig en kan er alleen met korting gereisd worden. Het weekendabonnement blijft wel de hele zomer geldig.
Ieder jaar zijn er weer vele studenten die niet precies weten wanneer ze nou wel en niet gratis mogen reizen met het openbaar vervoer. De klachtenlijn van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is vanaf maandag op volle sterkte bemand, laat voorzitter Pascal ten Have weten.
Geldig
Het is volgens hem lastig te achterhalen wanneer de kaart wel of niet geldig is. Tot een aantal jaar geleden stond het op de ov-kaart, maar nu niet meer. Op internet zijn de data wel te vinden. Daarnaast zijn er ook genoeg studenten die in de zomerperiode toch nog gewoon naar de hogeschool of universiteit moeten. ,,Bijvoorbeeld omdat ze herkansingen hebben, een summer course volgen of stage lopen. Het is vervelend voor hen dat ze nu moeten betalen.'' Zo'n 95 procent van de studenten - dat zijn er een kleine 600.000 - heeft een weekabonnement.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!