Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zomer net op tijd voor strandtenthouders

24-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vakantie_38.jpg
Het wordt een spannende zomer voor strandpaviljoens. Het mooie weer is nog net op tijd doorgebroken volgens Koninklijk Horeca Nederland. ,,Sinds dit weekeinde viert heel Nederland vakantie. Dit is de maximale periode dat iedereen vrij is'', aldus een woordvoerder van KHN dinsdag. Strandtenthouders trommelen volgens hem nu al het personeel op dat ze kunnen krijgen.
30 mooie dagen
Bij KHN hanteren ze de stelregel dat strandtenten rond de 30 mooie dagen nodig hebben om een goede zomer te draaien. ,,Als we de 2 mooie weken in het voorjaar erbij optellen, zitten we nu ongeveer op de helft'', aldus de KHN-woordvoerder.
Zomer voor ijssalons te laat
Het mooie zomerse weer van de afgelopen dagen komt voor de ijssalons in ons land dit seizoen te laat. ,,Het slechte weer is extreem slecht geweest voor de ijsverkoop, het mooie weer van de afgelopen dagen kan dat niet meer goedmaken'', aldus donderdag bestuurslid Carlina Lorenzo van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en eigenares van IJssalon Roberto Gelato in Utrecht.
Het warme weer van de afgelopen dagen zorgde volgens haar wel voor een sprong in de ijsverkopen. Maar omdat veel Nederlanders met vakantie naar het buitenland zijn, kunnen de ijsverkopers daar niet van profiteren. ANP

Meer over:

zon, strand, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!