Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zoektocht naar 'unieke' magische Lego code

30-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lego.jpg
Deze week plofte bij 5,5 miljoen huishoudens het Intertoys Speelboek op de deurmat. Dit jaar is er een leuke prijsvraag: op bladzijde 182 staat dat je voor 1500 euro aan Lego kunt winnen. Het principe is simpel: "Spaar de unieke magische codes en vul jouw Lego verlanglijstje in. Hoe meer unieke magische codes je invult, hoe groter jouw winkans. Hiernaast vind je alvast je eerste code: 22011."
'Oplichting'
De 9-jarige Daphne wil wel 1500 euro aan Lego winnen. Dan is het heel handig als je 15-jarige zus Stephanie de bezorger is van deze speelboeken. Ze bladeren samen 317 boeken door op zoek naar unieke codes. Helaas, ze vinden alleen maar code 22011. Ze bellen vrienden - aan de andere kant van Nederland - en die hebben ook exact dezelfde code. Stephanie voelt zich misleid. Ze vindt het oplichting, want er is maar één code!
 
Geen misleiding
Kassa belt Lego om opheldering te vragen. De marketing manager bevestigt het vermoeden van Stephanie. "Alle codes in de Intertoys boeken zijn hetzelfde. Deze code is UNIEK voor de 5,5 miljoen Intertoys boeken!  Intertoys heeft meerdere codes beschikbaar bijvoorbeeld ook voor hun online mailing of voor in de nieuwsbrief. Dat zijn ook unieke codes, die je kunt sparen. En je kunt ook naar Intertoys gaan om een code te vinden." In totaal zouden er zestien verschillende codes in omloop zijn. Van misleiding is volgens Lego geen sprake. Ze stuurden de redactie een uitgebreide mail met hun reactie .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!