Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zoekterm 'gratis' dit jaar nog populairder op Marktplaats

09-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
marktplaats-930x520
'Gratis' blijft de term waar het meest naar wordt gezocht op Marktplaats. Dat meldt de veilingsite in zijn jaaroverzicht over 2020. Dit jaar werd er zelfs ruim 2,5 keer vaker gezocht naar gratis spullen op Marktplaats dan vorig jaar. 
In 2019 werd 8,5 miljoen keer de term gratis ingevoerd bij de zoekopdrachten. Dat was dit jaar bijna 21 miljoen keer. Marktplaats merkt op dat er duidelijke pieken waren tijdens de lockdown.

Meer advertenties sinds lockdown

Sinds de eerste intelligente lockdown afgelopen voorjaar ziet Marktplaats een grote stijging van het aantal geplaatste advertenties. Tot en met het einde van het jaar gaat het om 9 miljoen extra plaatsingen in vergelijking met een jaar eerder. Op de veilingsite worden dagelijks gemiddeld 350.000 advertenties gezet.
De coronazomer zorgde onder meer voor extra interesse in buiten- en kampeerproducten. Na gratis was camper de meest gezochte term. Verder behoorden boot en zwembad tot de sterkste stijgers als het gaat om zoektermen. Ook werd veel vaker gezocht naar tweedehands laptops, bureaustoelen en bureau's, vermoedelijk door het vele thuiswerken. En de hometrainer bleek populairder dan ooit.

Top 10 zoektermen

Naast gratis en camper maken de termen fiets, bank, kast, scooter, caravan, bureau, eettafel en auto de top 10 compleet. Verder zochten Nederlanders het afgelopen jaar ook vaker naar gameconsoles, bordspelletjes, breigerei en puzzels op de veilingsite, wat ook niet helemaal los kan worden gezien van de coronaperikelen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!