Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

‘Zo, nu eerst…’ mag door iedereen gebruikt worden

19-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bavaria 930x520
Bierbrouwer Bavaria heeft de rechtszaak omtrent het slogan ‘Zo, nu eerst…’ verloren. Dit meldt het Brabants Dagblad . Hierdoor mogen andere bedrijven de slogan ook gebruiken in hun reclame.
Hoger beroep
De bierbrouwer was naar de rechter gestapt, nadat internetbedrijf Yourhosting het slogan ‘Zo, nu eerst naar de cloud’ had gebruikt in een reclamespotje. Bavaria vond dit te veel lijken op ‘Zo, nu eerst een Bavaria’ en claimde het recht op de slogan. De bierbrouwer had deze rechtszaak gewonnen, maar het internetbedrijf liet het hier niet bij zitten. Het ging in hoger beroep en won deze uiteindelijk. Heel teleurstellend, vindt een woordvoerder van Bavaria.
Gangbare zin
Volgens de rechter is de slogan een gangbare zin, die normaal in de Nederlandse taal gebruikt kan worden. Hierdoor kan het volgens het hof niet auteursrechtelijk beschermd worden. De uitspraak is verder geen inbreuk op het merkrecht van Bavaria. Het is nog niet bekend of de bierbrouwer nog verdere juridische stappen te zetten.
Bron: Brabants Dagblad
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

gerjos
gerjos15 dec. 2016 - 12:06

Zo, nu eerst 'n Heineken, Amstel, Brand, Grolsch, Jupiler, Hertog Jan, Gulpener enzovoort.  

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!