Kassa

Zo behoudt jouw trui z'n vorm bij het drogen

  •  
04-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Trui
Heb je ook wel een last gehad van gekke bobbels bij je schouders in bijvoorbeeld je gebreide of wollen trui na het drogen? Zamarra vertelt jou hoe jij dit tot verleden tijd kan maken.
Doe de mouwen van je trui door een stok van bijvoorbeeld een dweil of bezem. Spreid hem vervolgens uit over de hele stok. Op deze manier droogt je trui keurig op zonder dat er bulten in de schouders komen. 

Bekijk de video hieronder*:

Wil je meer schoonmaaktips van Zamarra? Klik dan hier!
*Zie je een witte pagina en geen video? Youtube video’s zijn deelbaar met anderen via bijv. Twitter en Facebook. Dit betekent dat er sprake is van 'social cookies'. Daarom is het raadzaam om hier de cookies ‘voor sociale media’ groen aan te vinken (de bovenste). Of kijk Zamarra op Kassa's Youtube-kanaal.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

manwijf
manwijf6 dec. 2019 - 9:33

Open gebreide truien of een fijn gebreid jurkje zou ik zelf ook nooit ophangen. Stevige trui zou nog gaan, maar met liggend drogen loop je nooit geen risico.Dat wassen en drogen is nog niet zo makkelijk kennelijk. Zie vaak uitgelubberde, verkleurde  of te heet gewassen truien ten minste. Ook onnodig vaak wassen is iets van deze tijd. Luchten voor het open raam kan soms ook!

avdhoeven
avdhoeven4 dec. 2019 - 20:24

Bij een trui met ingezette mouw kan deze methode ook niet. Dan krijg je allemaal plooien van de mouwkop.  Liggend in model drogen is het beste. 

tijger1
tijger14 dec. 2019 - 18:34

Je hebt daar hele handige droogrekjes voor. 

j85hekke
j85hekke4 dec. 2019 - 13:42

Als je gebreide truien zo ophangt kun je ze na 3 keer aan doen als jurk. Ze rekken op deze manier erg op. Liggend op een droogden en er is niets aan de hand. Zamarra mag eerst wel eens terug naar school met haar superoplossingen. Ze kloppen van geen meter en zijn omslachtig. 

nokkie
nokkie4 dec. 2019 - 13:20

Mijn truien, vesten  en T-shirts worden altijd op een hangertje gedroogd en hebben zelden een bobbel bij de schouders. Je moet wel een dikke kleerhanger gebruiken en de schoudernaad secuur  op de hanger leggen, dan heb je zelden een een bult.

TruusL
TruusL4 dec. 2019 - 13:15

De enige manier om een trui (en alle andere kledingstukken die gebreid en niet geweven zijn) te drogen is liggend. Dat is de enige garantie dat een gebreid kledingstuk zijn vorm behoudt.

honda98
honda984 dec. 2019 - 12:21

het word hoog tijd dat zamara met pensioen gaat.!!

tenormin
tenormin4 dec. 2019 - 12:09

Lekker om die stok over een stoel te hangen. Ik heb gewoon kledinghangers (grote) die van schouder naar schouder gaan; kan men gewoon ophangen, heb ik geen meubilair voor nodig.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!