Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zitplaats in trein NS vinden via app

3 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
trein dubbeldekker 930x520
Treinreizigers kunnen straks makkelijker een zitplek vinden dankzij een nieuwe toepassing in de Reisplanner-app van de NS. Dat bevestigt een woordvoerder van de NS maandag na berichtgeving door De Telegraaf. De NS verwacht dat reizigers de toepassing vanaf volgend jaar kunnen gebruiken.
Interne wedstrijd
Twee data-analisten van de NS hebben het idee voor de app aan de hand gedaan in een interne wedstrijd van de spoorwegen. Ze hebben voorgesteld voor het meten van de drukte in personentreinen bestaande sensoren te gebruiken. Het gaat om sensoren die worden gebruikt voor het wegen van goederentreinen. Dat is onder meer belangrijk voor onderhoud van de treinen. De data-analisten willen de sensoren nu ook gebruiken voor het registreren van het gewicht van de coupés van personentreinen.
Rood en groen
Als een derde compartiment bijvoorbeeld lichter is dan andere coupés omdat er minder mensen in zitten, dan wordt dat via de app duidelijk gemaakt.,,Als reizigers op het perron op hun app bijvoorbeeld de kleur groen zien, betekent dat er nog plek is. Uit de kleur rood kunnen ze afleiden dat een coupé vol is'', aldus de NS-woordvoerder. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!