Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zilveren Kruis doet onderzoek naar verdachte declaraties in thuiszorg

02-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 geld zorg
Zorgverzekeraar Zilveren Kruis gaat diepgravend onderzoek doen naar verdachte declaraties in de wijkverpleging. Daarmee is voor tientallen miljoenen aan omzet gemoeid. Dat meldt de Stentor donderdag.
Verdachte groei
Zilveren Kruis ziet een ‘explosieve groei’ van zorgondernemers die ‘handel zien’ in de wijkverpleging. Het gaat om zorgondernemers die niet onder contract staan bij Zilveren Kruis. Directeur Norbert Hoogers spreekt in de Stentor van ‘wildwesttaferelen’. "Het valt ons op dat er door hen per cliënt meer zorg wordt geleverd, terwijl de gemiddelde leeftijd van de zorgvrager lager is. Dan gaan bij ons alle lampjes branden."
Onnodig veel zorg
Het onderzoek moet duidelijk maken of er onnodig veel zorg wordt geleverd of dat meer uren in rekening worden gebracht dan er daadwerkelijk zijn gewerkt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

Mjwl
Mjwl3 mrt. 2017 - 21:23

N

jpm
jpm3 mrt. 2017 - 15:52

Het heeft niets met de door mij ook zo verfoeide marktwerking te maken. Veeleer zijn het de geldgraaiende mensen die dit makkelijker vinden dan een eerlijke baan te zoeken. Hiermee werden in het verleden ook vaak cliënten benadeeld omdat, indien een PGB in het spel was, zij alles moesten 'terugbetalen', terwijl hun PGB-geld ook al in de zakken van de oplichters was verdwenen.

gerardvantol
gerardvantol3 mrt. 2017 - 15:00

Een reden temeer om alle zorg weer gewoon bij de overheid onder te brengen. Zonder winstoogmerk met maar 1 redelijk betaalde directie.

1 Reactie
Mjwl
Mjwl3 mrt. 2017 - 21:25

Of met medewerkers die redelijk betaald worden, en op de onmogelijkste uren zorg bieden. 

hanska
hanska3 mrt. 2017 - 14:15

De markt van Welzijn en Geluk, Hans Achterhuis schreef het jaren geleden al. Ogenschijnlijke empathie voor de lijdende medemens begint en eindigt  vaak bij een goed gevulde portemonnaie ! Helaas !

fairman
fairman3 mrt. 2017 - 14:11

Hopelijk worden de criminele PERSONEN dan flink bestraft en gaat het niet als bij de baken = het frauderende BEDRIJF krijgt een boete.

janna veen
janna veen3 mrt. 2017 - 13:31

Als je marktwerking wilt krijg je er dit soort dingen bij

simon55
simon553 mrt. 2017 - 12:56

Heeft wel lang geduurd voordat t licht daar aanging

ookgoed
ookgoed3 mrt. 2017 - 12:55

Gevolg van marktwerking........?.?.?.?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!