Na corona blijkt de behoefte aan vakantie groot te zijn. Eerst nog voorzichtig in eigen land. Inmiddels gaan we ook graag weer iets verder op reis. Maar op campings in binnen- en buitenland krijg je steeds vaker te maken met extreme omstandigheden zoals bosbranden of overstromingen. Zijn tenten daar wel geschikt voor vroeg de redactie van Test Case zich af?
Vlogger Wouter Waayer en zijn vriendin Daphne Heeroma gaan graag op reis en zagen in 2021 hun vakantie Luxemburg in het water vallen toen ze werden overvallen door een hevige stortbui.
Natuurlijk moet je jezelf bij gevaar zo snel mogelijk in veiligheid brengen en in sommige gevallen zelfs evacueren. Maar, dacht de redactie van Test Case, bestaan er ook tenten die goed bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden> Daarom testen we met Wouter en Daphne als ervaringsdeskundigen verschillende tenten op regen, wind en vuur.
Voor de test zijn drie tenten gekozen in een prijsklasse van 250 tot 800 euro. Het gaat om familietenten geschikt voor vier personen. Ze zijn gemaakt van polyester en polykatoen. Een van de tenten heeft geen tentstokken, maar moet met lucht worden opgeblazen om overeind te staan.
Op het terrein van Safety Campus Twente in Enschede zijn de tenten met hulp van Brandweer Twente blootgesteld aan flinke regen, harde wind en open vuur. Niet iedere tent blijkt tijdens de test even goed bestand tegen de extreme omstandigheden waar ze aan worden blootgesteld.
De polykatoenen tent vat tijdens de test in korte tijd geheel vlam. Volgens de fabrikant heeft de tent geen brandvertragende coating omdat dat een negatieve invloed zou hebben op de ventilerende en temperatuur regelende eigenschappen van het materiaal. Toch wil de fabrikant de uitkomsten van de test meenemen in de ontwikkeling van nieuwe producten.
Neem hieronder een kijkje achter de schermen bij een opnamedag van Kassa. Gemaakt door jurylid Wouter Waayer!
Hé, wat leuk dit! Het was super tof om aan Test Case mee te mogen werken. 😄
Slechte test, regenwater komt van boven niet van opzij, dus logisch dat er wat water door ventilatie mogelijkheden komt. Niet zoals zij zegt, "komt door het grondzeil ". Als er iets waterdicht is dan is het het grondzeil. Er word wel aanstellerig gereageerd steeds, want zoveel ergs is er niet aan de hand. "Holy Shit" is wel een stopwoord van de jongen. Beetje flauwe test door pubers met bijbehorend taalgebruik en gedrag, maar zal bij de tijd horen. Mvrgr., Haske
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!