Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zijn de allernieuwste diesels vervuilender dan gedacht?

25-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_snelweg_48.jpg
Niet alleen de dieselauto’s van Volkswagen zijn vervuilender dan gedacht, maar ook nieuwe auto’s van veel andere merken overschrijden de Europese norm voor vervuiling, meldt de Volkskrant. Sommigen plaatsen hier vraagtekens bij en nemen het op voor de autofabrikanten.
Dertien procent voldoet aan norm
Uit onderzoek uitgevoerd door het Brusselse onderzoeksinstituut Transport & Environment (T&E) blijkt dat slechts drie van de 23 geteste diesels voldoen aan de norm. Bepaalde auto’s stoten zelfs 21 keer (Audi A8) meer kankerverwekkende stikstofoxiden uit dan is toegestaan. De BMW X3 en Opel Zafira stoten tien keer meer dan toegestaan uit, de Volkswagen Polo 'slechts' zes keer. 
Geen harde bewijzen
Autoblog vraagt zich af of de ‘dieselgate’ niet groter wordt gemaakt dan het eigenlijk is. Er zijn nog geen ‘harde bewijzen’. Zo gaf Auto Bild uitleg over een eerder gepubliceerd artikel . Mensen zouden het verkeerd interpreteren. De resultaten uit de tests zouden afkomstig zijn uit een één uur durende test, en dus niet representatief zijn. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!