Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ziggo wil modems gebruiken als hotspots

23-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ziggo_03.jpg
In 2014 moeten alle Ziggoklanten gebruik kunnen maken van elkaars modem via de wifi. Een proef daarmee liep afgelopen weken in Groningen en slaagde. Dat meldt Tweakers.net.
Los van eigen wifi
Het is de bedoeling dat alle routers die zijn uitgerust met wifi, draadloos internet, hiervoor gebruikt gaan worden. Deze apparaten worden bij Ziggo zo aangepast dat de hotspot los staat van het eigen netwerk. Gebruikers komen dus niet op de privé-wifi van andere Ziggo-klanten terecht. De routers zijn daarbij zo ingesteld dat de klant voorrang krijgt op de bandbreedte.
Aan de test die in Groningen liep konden klanten vrijwillig deelnemen. Of het beschikbaar stellen van het modem als hotspot een keuze blijft, is nog niet duidelijk.
Landelijk netwerk
Hoewel de modems van Ziggo klanten voor voldoende dekking zouden kunnen zorgen in grote steden, kan er geen landelijk netwerk voor mobiel internet worden gerealiseerd met alleen deze hotspots. Hoe Ziggo dit gaat oplossen is onbekend. Het bedrijf wilde niet reageren op de vraag of het meedoet met de frequentieveiling dit najaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!