Kassa

Ziggo stopt doorgeven alle regionale zenders

05-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziggo-logo_07.jpg
Klanten van Ziggo hebben over enkele maanden alleen nog hun eigen regionale omroep en die van de aangrenzende provincies in hun digitale pakket. Dat heeft een woordvoerder van de kabelaar donderdagavond gezegd. Nu kunnen mensen nog naar alle regionale omroepen kijken.
Alleen lokale zenders
In plaats daarvan krijgen klanten meer lokale zenders in hun pakket; die in hun eigen gemeente, maar ook die in aangrenzende gemeenten.
Wens van de omroepen
De wijziging is volgens Ziggo ingegeven door een wens van de regionale omroepen zelf. Die moeten Buma-rechten betalen voor elke aansluiting waarop een regionale omroep kan worden bekeken.
Landelijke doorgifte
Bij landelijke doorgifte van alle omroepen gaat het om een bedrag van 10.000 tot 15.000 euro per jaar, per omroep, aldus de Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS). ,,Wij vinden het niet erg. Natuurlijk is het fijn als iedereen alles kan bekijken, maar het belangrijkst is toch de eigen omroep en de omroepen in de buurt'', aldus de stichting.
Onderzoek
Uit onderzoek is gebleken dat de regionale omroep en omroepen in de buurt redelijk bekeken worden, maar omroepen verder weg van de kijker nauwelijks, aldus Ziggo.
Genoeg andere mogelijkheden
Zowel ROOS als Ziggo denkt dat mensen die toch een regionale zender wat verder uit de buurt willen bekijken, daarvoor genoeg mogelijkheden hebben op uitzendinggemist.nl of de website van de betreffende omroep. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!