Kassa

'Ziggo moedigt piraterij aan'

28-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziggo 930x520
 Als het aan NLConnect ligt, worden telecomaanbieders gedwongen om populaire content met hun concurrenten te delen. De vereniging van telecom- en kabelbedrijven meent dat exclusiviteit, zoals Ziggo met Game of Thrones, piraterij aanmoedigt.
Piraterij neemt af
„Door de populariteit van streamingdiensten als Netflix en Spotify neemt online piraterij al een tijdje af”, stelt directeur Mathieu Andriessen van NLconnect in de Telegraaf. „De trend lijkt zich nu om te draaien en dat zie je heel duidelijk met Game of Thrones. De eerste aflevering van het huidige seizoen werd meer dan 90 miljoen keer illegaal gedownload. In Nederland is het dan ook voor niet-Ziggoklanten, bijna de helft van alle huishoudens, onmogelijk om de serie legaal te kijken.”
Illegaal
„Daarmee moedigt Ziggo feitelijk piraterij aan”, vervolgt Andriessen, die daarbij wijst op het feit dat meer kijkers de serie illegaal zien dan via legale wegen
 Bron: ANP

Meer over:

ziggo, piraterij
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

harryromijn
harryromijn28 aug. 2017 - 20:50

Sorry, maar... ik zie het probleem niet.  Je moet ook een abo bij Netflix hebben om hun programma's te zien , en nog van veel meer clubs, als je hun programma's wilt zien, wereldwijd. Is toch ook geen reden om illegaal kijken dan maar toe te laten ?En voor € 100 heb je een  2e hands schotel, waar je op 19.2 Oost een 25-tal goede Duitse zenders kan ontvangen, of op 28.5 Oost een 20-tal Britse, allemaal gratis. Ook een paar honderd anderen ( o.a. Franse) , als je een abonnement daarop neemt...

Mevr. pellikaan
Mevr. pellikaan28 aug. 2017 - 17:32

De serie komt ook op dvd, die kan je kopen en thuis kijken, wanneer je maar wil, dat deden wij ook, want hij kwam eerst altijd bij hbo, en daar moest je ook abonnee van zijn, om het te kunnen zien!

Expansievatje
Expansievatje28 aug. 2017 - 13:56

Dus ik, als importeur van Lacoste of Adidas, moedig namaak uit Turkeij aan omdat mensen mijn handel alleen via de rechtmatige manier ( aan de  rechthebbenden ) kunnen aanschaffen en er dan " te veel "  voor moeten betalen ?    Iets in die denkwijze ?

2 Reacties
thieu
thieu28 aug. 2017 - 15:15

Verkeerde vergelijking, omdat je abonnee van Ziggo moet zijn om de serie te kunnen zien. Als je b.v. al jaren een tevreden klant bent bij een andere provider kún je er niet eens voor betalen al zou je willen.

Expansievatje
Expansievatje28 aug. 2017 - 16:05

Hmmmm. Okee, ( en nou houdt ik niet van voetbal ) maar als je geen Fox Sport wil betalen, dan kun ie toch ook nergens anders de wedstrijden zien ? ( of  wel ..... )  Of is het meer het idee dat Paradiso ( een vereniging ) geen concerten mag organiseren welke niet toegankelijk zijn zonder lidmaatschap ?En hierom stelt Paradiso je in de gelegenheid om een tijdelijk ( extra te betalen ) lidmaatschap aan te schaffen, iets wat Ziggo dan wellicht ook  zou moeten ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!