Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Ziggo moedigt piraterij aan'

28-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziggo 930x520
 Als het aan NLConnect ligt, worden telecomaanbieders gedwongen om populaire content met hun concurrenten te delen. De vereniging van telecom- en kabelbedrijven meent dat exclusiviteit, zoals Ziggo met Game of Thrones, piraterij aanmoedigt.
Piraterij neemt af
„Door de populariteit van streamingdiensten als Netflix en Spotify neemt online piraterij al een tijdje af”, stelt directeur Mathieu Andriessen van NLconnect in de Telegraaf. „De trend lijkt zich nu om te draaien en dat zie je heel duidelijk met Game of Thrones. De eerste aflevering van het huidige seizoen werd meer dan 90 miljoen keer illegaal gedownload. In Nederland is het dan ook voor niet-Ziggoklanten, bijna de helft van alle huishoudens, onmogelijk om de serie legaal te kijken.”
Illegaal
„Daarmee moedigt Ziggo feitelijk piraterij aan”, vervolgt Andriessen, die daarbij wijst op het feit dat meer kijkers de serie illegaal zien dan via legale wegen
 Bron: ANP

Meer over:

ziggo, piraterij
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!