Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Ziggo en KPN voeren dit jaar forse prijsstijging in'

22-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
14579 keer bekeken
  •  
1127KPN
Consumenten kunnen dit jaar een prijsstijging van gemiddeld 27 euro per jaar verwachten bij Ziggo en KPN, stelt Pricewise na eigen onderzoek. De twee grootste providers moeten hun werkelijke tarieven nog bekendmaken.
Die verwachte stijging is hoger dan vorig jaar, toen de prijzen met gemiddeld 20 euro toenamen. In de afgelopen drie jaar stegen de jaartarieven met gemiddeld 75 euro. 

Toekomstbestendig

Naar verwachting verhoogt KPN haar tarieven vanaf juli met gemiddeld 2,50 euro per maand. Ziggo verhoogt met 2 euro.
Pricewise noemt deze prijsstijging 'onontkomelijk.' Er zijn het afgelopen jaar enorme investeringen gedaan om het netwerk future proof te houden, schrijven ze. KPN is bijvoorbeeld bezig met de uitrol van glazvezel, Ziggo met de verbetering van download- en uploadsnelheden. Die investeringen zullen doorberekend worden, verwacht de vergelijkingssite.

Nieuwe klanten

Volgens Pricewise maken de twee bedrijven ook veel kosten aan klantenwerving. Dat komt onder meer door een groeiend aantal internet-only abonnementen. "Dit maakt het voor klanten makkelijk om elders andere diensten, zoals tv en bellen, af te nemen", zegt Jeroen Snellen van Pricewise. "Hierdoor wordt het lastiger klanten vast te houden."
Bron: Pricewise

Meer over:

internet, telefonie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!