Kassa

'Ziggo en KPN voeren dit jaar forse prijsstijging in'

22-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
14546 keer bekeken
  •  
1127KPN
Consumenten kunnen dit jaar een prijsstijging van gemiddeld 27 euro per jaar verwachten bij Ziggo en KPN, stelt Pricewise na eigen onderzoek. De twee grootste providers moeten hun werkelijke tarieven nog bekendmaken.
Die verwachte stijging is hoger dan vorig jaar, toen de prijzen met gemiddeld 20 euro toenamen. In de afgelopen drie jaar stegen de jaartarieven met gemiddeld 75 euro. 

Toekomstbestendig

Naar verwachting verhoogt KPN haar tarieven vanaf juli met gemiddeld 2,50 euro per maand. Ziggo verhoogt met 2 euro.
Pricewise noemt deze prijsstijging 'onontkomelijk.' Er zijn het afgelopen jaar enorme investeringen gedaan om het netwerk future proof te houden, schrijven ze. KPN is bijvoorbeeld bezig met de uitrol van glazvezel, Ziggo met de verbetering van download- en uploadsnelheden. Die investeringen zullen doorberekend worden, verwacht de vergelijkingssite.

Nieuwe klanten

Volgens Pricewise maken de twee bedrijven ook veel kosten aan klantenwerving. Dat komt onder meer door een groeiend aantal internet-only abonnementen. "Dit maakt het voor klanten makkelijk om elders andere diensten, zoals tv en bellen, af te nemen", zegt Jeroen Snellen van Pricewise. "Hierdoor wordt het lastiger klanten vast te houden."
Bron: Pricewise

Meer over:

internet, telefonie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Vlierlaan67
Vlierlaan6725 apr. 2021 - 4:02

2:50 verhoging aanvaardbaar Voor KPN Goede service enz

Vlierlaan67
Vlierlaan6725 apr. 2021 - 4:01

Een verhoging van 2:50 is te doen KPN heeft de beste service.korte wacht tijd , bij de helpdesk Alle tijd Zal ook daarom weg gaan bij KPN

anita555
anita55524 apr. 2021 - 15:43

Ben het er totaal niet mee eens! Ik heb dan wel de nieuwe update, en ook de mediabox xl sinds kort aangeschaft met een vernieuwd menu, maar ik vind € 67 per maand echt meer dan genoeg! Dan toch even rondkijken waar ik goedkoper mee uit ben!

1 Reactie
anita555
anita55524 apr. 2021 - 16:01

Even een correctie, ik betaal € 69 per maand aan Ziggo!

enghertje
enghertje23 apr. 2021 - 19:49

Dit was te verwachten na de upload verhoging. Maar als zij ons geld nu eens aan hun klanten besteden, en niet aan zoveel reclame besteden zijn wij goedkoper uit als klant. Laat ze om te beginnen om Ajax te sponsoren,want dat kost miljoenen per jaar. Ik denk er zeker over na om over te stappen als ze de prijs maar blijven verhogen !

Wijdeveld
Wijdeveld23 apr. 2021 - 10:14

Dat deze monopolisten de prijs zouden verhogen dat was reeds in een eerder stadium aangegeven. Ziggo verhoogd niet voor niets de internetsnelheid zo het was alleen de vraag wanneer. Zoals al eens eerder gezegd wordt TV. kijken, internetten, bellen straks voor 'Jan met de pet' onbetaalbaar. En al die onzinnige zenders die er alleen maar opgezet worden omdat het de zakken van de providers vult. Deze Commerciële bedrijven zijn er toch niet voor de consumenten net als de banken. Eigenlijk zijn het ordiniare witteboord criminelen die de consument zoveel mogelijk geld uit de zakken proberen te kloppen. Laat het luister en kijkgeld maar weer terugkomen. Dit bespaard de consumenten honderden € per jaar en dan hoeven we het nog niet eens te hebben over de kwalijke rotzooi die er door deze huidige criminelen wordt geproduceerd

Zwemmer431
Zwemmer43123 apr. 2021 - 9:20

En dan te bedenken dat "unlimited" niet onbeperkt is ....laten ze een faire use policy toepassen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!