Kassa

Ziggo en KPN verhogen abonnementsprijzen

12-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
smart tv 1127
Per 1 juli zullen tv- en internetproviders Ziggo en KPN hun abonnementsprijzen verhogen. Ziggo-klanten kunnen een verhoging van 2 euro verwachten en bij KPN stijgen de prijzen met 1,50 euro per maand.
Telecombedrijf KPN baseert zich op inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat bureau maakte begin dit jaar bekend dat de prijzen in 2019 gemiddeld met 2,6 procent zijn gestegen. Een woordvoerder van KPN laat aan Tweakers weten dat dit een bescheiden prijsverhoging is en zelfs de laagste prijsstijging in vijf jaar. Het gaat om een gemiddelde prijsstijging van 1,50 euro voor internetabonnementen. 
Ziggo verhoogde exact een jaar geleden ook al de prijzen van zijn abonnementen. Toen was er sprake van een verhoging van 2,50 euro. Bij het telecombedrijf worden alle abonnementen duurder, met uitzondering van de Internet Only-abonnementenen het Internet Giga & TV Max-abonnement.

Contractwijziging

Omdat Ziggo de prijs voor bestaande klanten aanpast en daarmee het contract wijzigt, kunnen klanten hun contract opzeggen. Dit geldt ook voor mensen waarvan het eerste jaarcontract nog niet is afgelopen. Ook voor KPN-klanten geldt dat de wijzigingen de mogelijkheid geeft om, desgewenst, het contract tussentijds op te zeggen.
Bronnen: Tweakers, VodafoneZiggo, KPN
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!