Kassa

Ziekmakende kleding valt mee

11-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleding_goed_groot_01.jpg
Het aantal kleren in Nederland van de merken Inwear, Cottonfield en Part Two dat mogelijk kankerverwekkende en allergie opwekkende stoffen bevat en daarom moet worden teruggebracht naar de winkels, is klein. Dat liet een woordvoerder van fabrikant IC Companys donderdag weten.
Verschillende producten
Het gaat om 38 gerafelde, lederachtige armbanden van Part Two, 223 paarskleurige jurken (twee soorten) van Inwear en twaalf cremekleurige, stevige blouses met paletten van Cottonfield. Van de armbanden zijn er inmiddels al 26 teruggestuurd naar het Deense bedrijf. Een vijfde product was niet in Nederland of is op tijd teruggehaald.
Hoge waarden zuren, nikkel en chroom-6
Een deel van de genoemde kleding van IC Companys kan hoge waarden zuren, nikkel en zogenoemd chroom-6 bevatten. Ze kan onder meer zijn verkocht in de negen winkels van Inwear in Utrecht, Den Haag, Breda, Haarlem, Amsterdam, Eindhoven, Schiphol, Maastricht en Amersfoort, door Part Two via 69 verkooppunten of door warenhuizen.
Wehkamp: producten niet in ons assortiment
Wehkamp zegt dat de bewuste producten niet in zijn assortiment waren. IC Companys ontdekte de hoge waarden chemicaliën tijdens een steekproef in ontvangen materiaal van enkele onderaannemers in Azië. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!