Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ziekenhuizen vragen coronabonus aan voor alle zorgmedewerkers

1 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 geld zorg

Bestuurders van ziekenhuizen willen dat er bij de coronabonus geen onderscheid wordt gemaakt tussen IC-personeel en overige medewerkers. Daarom gaan veel ziekenhuizen de bonus van 1000 euro netto, waarvan het 'loket' vandaag opent, aanvragen voor álle zorgmedewerkers onder een bepaald salaris, meldt het NRC.

Het kabinet deelde eerder mee per 1 oktober een coronabonus uit te keren aan een deel van de zorgmedewerkers. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen werknemers, uitzendkrachten en zzp'ers die 'coronadiensten' draaiden en mensen die deze niet draaiden. Er worden zo’n tweehonderd ziekenhuisfuncties opgesomd die (meestal) niet in aanmerking komen voor de bonus, en vijftig functies die er wel voor in aanmerking komen.

Hierop zijn de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra tegen. Zij vinden deze bonus voor alle zorgmedewerkers die minder dan twee keer modaal (73.000 euro bruto) verdienen deze bonus moet kunnen ontvangen. Hiermee wordt de taak om te kiezen wie de bonus krijgt teruggekaatst naar het ministerie van Volksgezondheid.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar