Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ziekenhuizen mogen winst maken en uitkeren

27-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
198 keer bekeken
  •  
zorgkosten_38.jpg
De Tweede Kamer heeft ziekenhuizen groen licht gegeven om winst te gaan maken en dat uit te keren aan investeerders. Het voorstel van minister Edith Schippers van Volksgezondheid kreeg donderdagavond dankzij steun van D66 een meerderheid van de stemmen, meldt de Volkskrant.
Winst
De oppositiepartijen zijn bang dat de kwaliteit van de zorg zal afnemen. "De zorg is geen markt," stelde Renske Leijten (SP). Ze is bang dat winst centraal komt te staan, en dat patiënten waar weinig aan kan worden verdiend niet geholpen zullen worden.
Volgens Schippers helpen de investeringen juist om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Banken zouden te terughoudend zijn met het verstrekken van geld aan ziekenhuizen. In het plan staat dat ziekenhuizen alleen winst mogen uitkeren als de kwaliteit van de zorg die geleverd is goed is.
Eerste Kamer
Of het plan van Schippers ook door de Eerste Kamer komt is allerminst zeker. De regeringspartijen en D66 hebben daar geen meerderheid van de zetels.
Schippers hoopt op steun van het CDA, waarvan één van de senatoren al heeft aangegeven voor het plan te zijn.
Volkskrant/NU.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!