Kassa

Ziekenhuizen moeten weer coronapatiënten verplaatsen vanwege drukte

16-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
coronavirus 1127
"In een enkele regio" zijn weer coronapatiënten verplaatst naar andere ziekenhuizen, omdat het te druk begon te worden. Het is voor het eerst in maanden dat dit gebeurt. Dat meldt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt verder toe.
Om welke regio's het gaat, is niet bekend. Patiënten zijn nog niet overgebracht naar andere delen van het land.
Ziekenhuizen behandelen in totaal 245 patiënten vanwege het coronavirus, vijf meer dan op dinsdag. Dat is het hoogste aantal sinds eind juni. Op de intensive cares liggen momenteel 54 coronapatiënten, eentje meer dan op dinsdag. Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen steeg van 187 naar 191.

Record aantal gemelde besmettingen

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 1546 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal op één dag. Het zijn nog altijd vooral jongeren die het coronavirus oplopen. Iets minder dan de helft is 20 tot 40 jaar oud. Zo'n 13 procent is 60 jaar of ouder.

Van eind maart tot half april waren ook veel besmettingen vastgesteld, maar toen werden veel minder mensen getest. Het werkelijke aantal besmettingen lag toen vermoedelijk aanzienlijk hoger. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!