Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ziekenhuizen gaan verschillend om met bescherming zorgpersoneel

24 apr 2020
  •  
leestijd 1 minuten
mondkapje 1127
Nederlandse ziekenhuizen gaan verschillend om met persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgpersoneel. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant. Ondanks de schaarste en de stijgende vraag naar onder andere mondmaskers kiezen ziekenhuizen voor meer bescherming dan de landelijke norm voorschrijft.
Zowel het UMC Groningen en het Maastrichts UMC kiezen ervoor om personeel dat werkt met coronapatiënten te voorzien van hoogwaardige FFP2-masker. Deze mondmaskers bieden de meeste bescherming omdat ze virusdeeltjes filteren, maar ze zijn schaars.

Chirurgisch mondmasker voldoende

Het RIVM adviseert sinds half maart dat het dragen van een simpeler chirurgisch mondmasker voldoende moet zijn. Dat adviseren ze mede door de toegenomen schaarste van mondkapjes. Voordat er schaarste ontstond was het advies voor zorgpersoneel op corona-afdelingen om wel een FFP2-masker te dragen. 
Deze richtlijn wordt niet door alle ziekenhuizen opgevolgd. "Op advies van onze microbiologen hebben we besloten het een stap strenger te doen. We willen geen risico's nemen", zegt een woordvoerder van het Groningse UMC. "Met minder bescherming loop je natuurlijk altijd iets meer risico."
Bron: Volkskrant

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!