Kassa

Ziekenhuis Heerlen mag niet meer opereren

12-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
operatie.jpg
Ziekenhuis Atrium Medisch Centrum, met locaties in Heerlen en Brunssum, mag bepaalde operaties per direct niet meer uitvoeren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft dat vrijdag bepaald.
De inspectie heeft bij een onaangekondigd bezoek geconstateerd dat installaties voor schone lucht verouderd zijn. Patiënten lopen daardoor een verhoogde kans op infecties. Daarbij leeft het personeel op de operatiekamers de regels voor het voorkomen van infecties onvoldoende na. Bovendien schort het aan de onderlinge communicatie. Informatie over de patiënten wordt niet goed overgedragen als nieuwe ploegen aantreden. Ook gaat het personeel, volgens de inspectie, niet zorgvuldig genoeg om met het uitdelen van medicijnen aan patiënten.
De inspectie eist dat het ziekenhuis de situatie zo snel mogelijk verbetert. Het ziekenhuis heeft dat volgens de inspectie toegezegd. Het wil noodoperatiekamers laten neerzetten die wel aan de eisen voldoen. De inspectie stemt daarmee in, maar zal de noodkamers eerst controleren voordat ze mogen worden gebruikt.
De operatiekamers die zijn stilgelegd, bevinden zich op beide locaties van het ziekenhuis. Het gaat om kamers waar bijvoorbeeld knie- en heupoperaties werden uitgevoerd. Ook werden er stents geplaatst bij hartoperaties.
Volgens de inspectie wordt een aantal operaties verplaatst naar andere ziekenhuizen in de omgeving. Sommige operaties mogen nog wel in het Atriumziekenhuis worden uitgevoerd, omdat ze medisch gezien niet kunnen wachten. Spoed-keizersnedes behoren daar ook toe. Ze zal controleren of het ziekenhuis de regels ter voorkoming van infecties goed naleeft. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!