Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ziekenhuis hanteert twee tarieven voor dezelfde operatie

29-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
195x90_operatie.jpg
Je gaat naar het ziekenhuis voor een oogcorrectie en dan blijkt dat er in datzelfde ziekenhuis voor dezelfde operatie door dezelfde chirurg twee verschillende prijzen zijn. Dat overkwam Ria.
Ria heeft oogleden die teveel op haar ogen hangen en daar heeft ze last van. Via de huisarts krijgt zij een verwijzing voor een specialist. De chirurg in het ziekenhuis ziet ook de noodzaak van deze operatie in en vraagt een machtiging aan bij de verzekeraar van Ria en die krijgt ze. De verzekeraar geeft een vergoeding van maximaal €500. Nu blijkt bij het ziekenhuis dat dezelfde ingreep in hetzelfde ziekenhuis door dezelfde chirurg €1550 kost als het om een medische ingreep gaat, maar €975 wanneer het een cosmetische operatie heet. In het ziekenhuis is een Zelfstandig Behandel Centrum die in het geval van Ria de oogcorrectie doet voor €975. De chirurg werkt zowel voor het ZBC als het ziekenhuis. Vanwaar dit grote prijsverschil? In de studio geeft woordvoerder Ralph van Disseldorp van het Maxima Medisch Ziekenhuis nadere toelichting. Het ziekenhuis wijt dit onder meer aan de overgang naar een nieuw landelijk prijssysteem, die zou leiden tot het verschil tussen de privékliniek en het ziekenhuis. Achteraf blijkt dat Ria met haar machtiging van zorgverzekeraar Aevitae zelf de keus had gehad waar zij deze ingreep had willen laten doen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!