Kassa

'Zet mensen niet uit huis tijdens corona, vernieuw de spoedwet'

06-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flat appartementen 1127
De Woonbond vindt dat mensen ook tijdens de tweede coronagolf niet uit hun huis gezet mogen worden. De bond schrijft daarom een brief aan minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin staat dat mensen op straat zetten nu meer dan ooit onrust en problemen oplevert.
Huurcontracten die afliepen werden tijdens de eerste coronagolf via een spoedwet verlengd. Zo konden mensen toch in hun huis blijven wonen. De spoedwet is bijna verlopen en de Woonbond merkt dat mensen weer hun huis uit worden gezet. De bond pleit nu bij de minister voor een vernieuwing van de spoedwet.

Nieuwe afspraken

De Woonbond wil daarnaast nieuwe afspraken maken met verhuurders en anti-kraakbeheerders om uitzettingen uit te stellen. Verder vindt de bond dat mensen die door de coronacrisis hun inkomsten verliezen, ook al is het tijdelijk, direct aanspraak kunnen maken op huurtoeslag. Dit geldt ook voor als de huur boven de toeslaggrens van €737,14 euro ligt.
De oproep aan de minister van Binnenlandse Zaken volgt na internationale Huurdersdag, maandag. Daarin stond het recht op een betaalbare woning, juist in tijden van een pandemie, centraal. ANP

Meer over:

huren, huizen, woonbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!