Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zestigplussers niet bewust van gevaren openbare wifi

11 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
wifi netwerk openbaar

Een groot deel van zestigplussers denkt niet na over de risico’s die openbare wifi-netwerken met zich meebrengen. Dat blijkt uit onderzoek van VPNgids.nl. Criminelen en hackers misbruiken dit soort netwerken regelmatig om data en persoonsgegevens van mensen te ontfutselen.

Meer dan 90 procent van de via een enquête onderzochte zestigplussers maakt gebruik van openbare wifi-netwerken. Dit gebeurt het vaakst in hotels (48%) en restaurants (46%), maar ook in de trein, op het vliegveld en op de camping.

Meer dan de helft (53%) past hun surfgedrag niet aan als zij gebruikmaken van openbare wifi-netwerken. Onder de 22 procent die vrijwel altijd van deze netwerken gebruik maken, doet zelfs bijna drie kwart (71%) hetzelfde als op andere, beveiligde netwerken.

Van de groep die hun surfgedrag op openbare wifi-netwerken wel aanpast, doet 85 procent dat alleen met financiële apps en websites. Om veiliger gebruik te maken van openbare wifinetwerken kan gebruik worden gemaakt van een VPN-verbinding. Lees hier alles wat je moet weten over VPN.

Bron: VPNgids.nl

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!