Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zestien grote steden: Los woningcrisis nu echt op!

15-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
bouw huizen 1127

Een coalitie van zestien grote steden roept de politiek op, om in een nieuw kabinet snel te werken aan oplossingen voor de wooncrisis. Meer geld en minder beperkende regels, zo luidt de oproep.

Volgens de steden staan gemeenten en marktpartijen klaar om actie te ondernemen. Daarbij zijn volgens hen diverse initiatieven die al klaar liggen. Daarvoor is jaarlijks twee miljard euro per jaar extra nodig. Zo hopen de steden ervoor te zorgen dat de bouw van woningen versneld kan worden. 

Volgens berekeningen van de steden is er momenteel een landelijk tekort van ongeveer 280,000 woningen. In de komende tien jaar moeten ongeveer een miljoen woningen gebouwd worden, aldus de steden.

Belemmering door wet- en regelgeving

Naast de benodigde extra financiën, vormen ook wet- en regelgeving een belemmerende factor. De oproep is dan ook dat een nieuw kabinet onderzoekt welke maatregelen genomen kunnen worden om vertragingen in de bouw tegen te gaan. “Denk aan stikstof, hindercontouren en (capaciteit voor) ruimtelijke procedures", zo blijkt uit het document. ANP 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!