Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zelfstandig ondernemerschap blijft populair

9 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
ZZP werk 930 x520
Zelfstandig ondernemerschap blijft populair in Nederland. Vorig jaar waagden ruim 129.000 starters de sprong, 2 procent meer dan in 2014. Het economisch bureau van ING voorspelde dinsdag een stabilisatie van het aantal mensen dat een bedrijf begint. De overgrote meerderheid is zzp'er.
De stijging die vorig jaar werd gemeten is volgens de bank zowel door een aantrekkende economie, waardoor starters kansen zien in de markt, als door een hoge werkloosheid. ,,Omdat het nog altijd moeilijk is om een nieuwe baan te vinden, kiezen ontslagen werknemers eerder voor het zzp-schap.
''Sinds 2008 kiezen jaarlijks meer dan 100.000 mensen voor het zelfstandig ondernemerschap. Dat komt onder meer door verbeterde toegang tot nieuwe technologieën en een grotere behoefte aan flexibiliteit en vrijheid. Vorig jaar nam het aantal zzp'ers in zowel de bouw als de industrie met 7 procent toe. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!