Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zelf beleggen niet meer mogelijk bij Knab

05-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Knab
Internetbank Knab stopt eind dit jaar met het product ‘Gemaksbeleggen’. Het is niet meer mogelijk een nieuwe beleggingsrekening te openen. Daarnaast wijzigt het product ‘Knab Vermogensbeheer’. Knab komt in plaats daarvan met een nieuw product, namelijk ‘Knab Beleggen’. Klanten kunnen echter niet meer zelf beleggingen kiezen.
Nieuwe Europese regelgeving
De beleggingsproducten worden aangepast omdat de nieuwe Europese regelgeving, genaamd MiFID II, de online bank verbiedt beleggingsadvies te geven aan klanten van Gemaksbeleggen.
Risicoprofiel
Met het nieuwe product ‘Knap Beleggen’ gaan beleggers van Knab het geld van klanten beheren. De bank gaat beleggen in een gespreide portefeuille die aansluit op het risicoprofiel van klanten. Het is dus niet meer mogelijk voor klanten om zelf beleggingen te kiezen.

Beleggingen verkopen
Willen klanten zelf nog beleggen, dan is dat niet meer mogelijk bij Knab. Klanten hebben tot december 2017 de mogelijkheid om hun beleggingen uit ‘Knab Gemaksbeleggen’ te verkopen. Doet de klant dit niet, dan verkoopt Knab de beleggingen namens de klant.

Vergoeding
De online bank betaalt klanten 0,2 procent van het belegde verborgen op 30 juni 2017. Dit is een vergoeding voor de zogeheten aanloopkosten die klanten moeten maken bij een nieuwe aanbieder.
Bron: AMweb/Knab

Meer over:

beleggen, knab
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!