Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zekerheid van werknemer holt achteruit

9 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
werkloosheid-930x520
De positie van werknemers in Nederland is de afgelopen jaren in hoog tempo onzekerder geworden. Alleen in Spanje en Griekenland nam het risico op werkloosheid tussen 2007 en 2013 sterker toe dan in Nederland, stelt de economische denktank OESO in een dinsdag gepubliceerd rapport.
Door de sterk gegroeide kans op werkloosheid nam de gehele baanzekerheid in Nederland zienderogen af, stelt de OESO. De kans dat een werknemer zijn baan kan houden slonk daarbij sneller dan in landen die veel sterker werden geraakt door de economische crisis, zoals Ierland, Italië en Slovenië. Dankzij de relatief hoge uitkeringen is het baanverlies financieel wel minder ingrijpend dan in veel andere landen.
Nederland scoort ook hoog op het gebied van beloning. Het gemiddelde loon is alleen in Luxemburg hoger, terwijl de inkomensongelijkheid relatief laag is. Met die combinatie is de totale kwaliteit van de beloningen volgens de OESO in Nederland hoger dan in alle andere onderzochte landen. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!