Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zeker helft middelbare scholen telt een coronabesmetting

17 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
school studenten

Sinds augustus is er op zeker 342 van de 648 Nederlandse middelbare scholen in elk geval één coronabesmetting gemeld, blijkt uit inventarisatie van Nieuwsuur en BD Dataplan.

Het gaat in de cijfers om besmettingen die gemeld zijn in openbare bronnen en interne berichten van scholen. GGD's of andere instanties houden niet op een centrale plek bij waar besmettingen plaatsvinden. Van de 342 scholen waar een besmetting is vastgesteld, zijn er bij 44 meer dan tien besmettingen gemeld. Zeven middelbare scholen zijn zelfs tijdelijk volledig gesloten vanwege een corona-uitbraak.

Toenemende zorgen bij docenten en scholen

Voorzitter Jan de Vries, van vakbond CNV Onderwijs, hoort toenemende zorgen bij docenten en scholen. "Er vallen steeds meer lessen uit, er zijn steeds meer leerlingen die noodgedwongen thuis zitten. Scholen moeten met kunst en vliegwerk proberen de lessen aan te blijven bieden."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar