Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zeewolde heeft snelste internetverbinding

11-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internet-kabel.jpg
Zeewolde is de gemeente met het snelste internet van Nederland. Burgemeester Gorter stelde donderdagmiddag een glasvezelnetwerk in gebruik dat een down- en uploadsnelheid van 200 Mb heeft.
Volgens internetspecialist Vincent Everts is hiermee een nieuwe fase ingezet. Met deze bandbreedte wordt de kwaliteit van bijvoorbeeld HD en 3D veel groter. ,,Het internet is eigenlijk te saai voor woorden. Met HD-kwaliteit wordt het allemaal veel mooier en leuker en komen er veel meer mogelijkheden. Dit is slechts het begin van wat er technisch allemaal mogelijk is''.
De zevenduizend woningen in Zeewolde zijn vrijwel allemaal al op het glasvezelnetwerk aangesloten. Het supersnelle internet is van de grond gekomen op initiatief van de inwoners zelf. Anderhalf jaar geleden ontstond het idee voor het glasvezelnetwerk. ,,Ik woon in Amsterdam en het duurt daar nog zeker vijf tien tien jaar voordat ik krijg wat Zeewolde nu al heeft'', denkt Everts. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!