Kassa

Zaterdag in ZomerKassa: Welk 0.0 biertje wint de test?

21-07-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
7912 keer bekeken
  •  
biertest zomerkassa 1127

Wij zijn er deze zomer met drie speciale uitzendingen. We trappen ZomerKassa op 22 juli af met een echte Kassa-test: bierkenners en amateurs proeven 0.0 biertjes. Welk alcoholvrij pilsje is het lekkerst? Verder nemen wij een kijkje op vakantieparken. Houden de vaste recreanten stand tegen investeerders die de boel willen overnemen? En, jonge tieners zijn gek op fatbikes. Je kan er net zo hard mee als een snorfiets, hoeft geen helm op, hebt geen rijbewijs nodig en je hoeft geen 16 te zijn.

Test: Welk 0.0 biertje smaakt en scoort het best?

Het is zomer en weinig is zo fijn als een lekker koud pilsje op het balkon, in de tuin of op een terras. Maar als je nog naar huis moet rijden is dat geen optie. Gelukkig is er steeds meer 0.0 bier en alcoholarm bier op de markt dat ook steeds beter smaakt.

Tijd voor een 0.0 biertest, waarin we drie premium merken (Heineken 0.0, Grolsch 0.0 en Bavaria 0.0) vergelijken met drie budget biertjes (Brouwers 0.0, Kordaat 0.0 en Schultenbräu 0.0). 

Recreanten in de knel: hoe staat het ervoor op de vakantieparken?

Vanaf april 2021 heeft Kassa met regelmaat aandacht besteed aan de teloorgang van de klassieke vakantieparken waar mensen met een kleine beurs semipermanent konden verblijven. De vijf parken die werden besproken, dreigden allemaal opgekocht te worden door grote commerciële vakantieparkketens, of omgebouwd te worden tot luxe vakantieparken. En de bewoners, die er vaak al generaties stonden met hun caravan, chalet of huis werden bedreigd met ontruiming, in twee parken moesten ze zelfs binnen drie maanden vertrekken. Het leidde tot hevig verzet. In ZomerKassa gaan we kijken of dat verzet tot successen heeft geleid voor de bewoners van de vakantieparken.

De gewone recreant raakt op steeds meer vakantieparken in de knel. Investeerders komen langs om de boel over te nemen. Kassa besteedt er diverse uitzendingen aan. Alle info erover vind je in dit Dossier Vakantieparken.

Hoe veilig is een (opgevoerde) fatbike voor scholieren?

Fatbikes zijn heel populair, ook onder scholieren. Niet alleen omdat ze een stoer uiterlijk hebben, maar ook omdat deze e-bikes met 25 km per uur net zo snel kunnen als een snorfiets. Voor de snorfiets geldt echter een minimumleeftijd van 16 jaar, een helmplicht, moet de bestuurder minimaal een brommerrijbewijs hebben en verzekerd zijn. Voor een  fatbike gelden al die verplichtingen niet. Daarnaast zijn ze  eenvoudig op te voeren, zodat ze nog harder kunnen. BOVAG vindt het verontrustend dat er opgevoerde fatbikes worden verkocht en in het verkeer rijden vanwege de veiligheids- en aansprakelijkheidsrisico’s.

Inpakken & Wegezen: wie pakt het snelst een tent weer in? 

In de zomerse rubriek Inpakken & Wegwezen testen drie duo’s enkele typische vakantieproducten op gebruiksvriendelijkheid. Levert het tijdens je vakantie vooral plezier of juist extra stress op? Deze week: een tent opzetten kan stressvol zijn, maar inpakken gaat ook niet altijd even soepel. Wie van de duo's krijgt het uitklaptentje het snelst weer netjes terug in de verpakking?

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

ZomerKassa zie je vanaf 22 juli drie zaterdagen lang om 19.15 uur op NPO2!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

gerardvantol
gerardvantol25 jul. 2023 - 13:03

Geef mij maar de Leffe blond 0.0 smaakt echt uitstekend. En als je dan toch in Nederland wil blijven neem dan een Texel Schuimkopke.

gerardvantol
gerardvantol25 jul. 2023 - 13:03

Geef mij maar de Leffe blond 0.0 smaakt echt uitstekend. En als je dan toch in Nederland wil blijven neem dan een Texel Schuimkopke.

gerardvantol
gerardvantol25 jul. 2023 - 13:03

Geef mij maar de Leffe blond 0.0 smaakt echt uitstekend. En als je dan toch in Nederland wil blijven neem dan een Texel Schuimkopke.

R. de Souverein
R. de Souverein23 jul. 2023 - 15:13

Ik snap niet echt waarom men überhaupt 0.0 bier drinkt. Moet je toch flink je smaakpupillen hebben verpest wil je claimen dat bier lekker smaakt. Nee het smaakt niet lekker, het doet enkel dienst als een degelijke manier om de smerige smaak van alcohol te verhullen. Maar als dat er niet in zit waarom zou je dan nog drinken? Kun je beter gewoon echt wat lekkers drinken, genoeg opties doorgaans. De test zal dan ook meer zijn welke smaakt het minst smerig. Men is het niet eens met die onzin omtrent snorfietsen en met die helmplicht hebben ze het te ver gepushed dat men afstapt van het hele concept maar nu moet zo'n typische killjoy organisatie als de bovag natuurlijk weer meteen moeilijk gaan lopen doen (achter de deuren vast in diens van de overheid - een organisatie van en door machtswellustelingen). En die snelheden, haal ik ook gewoon op m'n reguliere fiets. Dus ja waar hebben we het nu over. Ja je ruikt al weer de bui hangen bij dit soort dingen » komen ze uiteindelijk aan met zoiets als alles rechtstrijken : helmverplichting op alle tweewielers etc. etc. De definitie van het kwaad is de destructie van vrijheid. Zo gaat dat dus.

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe23 jul. 2023 - 16:04

In Nederland is zoveel vrijheid dat het zelfs toegestaan is om een alcoholvrij biertje lekker te vinden.

Henk Jongejan
Henk Jongejan22 jul. 2023 - 14:33

Die Heineken 0.0 vind ik wel wat. Voorwaarde voor mij is wel je moet er mee beginnen

marijke77
marijke7721 jul. 2023 - 13:39

Hertog Jan

marleenvanh
marleenvanh21 jul. 2023 - 9:04

Voor mij Grolsch.

1 Reactie
hucky055
hucky05521 jul. 2023 - 12:37

Waarom de test geen Budweiser Zero laag in suikers en laag in fosfaten Heineken hoog in suikers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!