Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Gekleurde brillenglazen verminderen dyslexie niet

24-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
bril schaduw licht 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan dyslexiebrillen. Die zouden zogenaamd dyslexie kunnen verminderen. Verder hebben we het over de aansprakelijkheid bij medische fouten. Daarnaast besteden we aandacht aan een seniorencomplex met een ernstige lekkage.
Gekleurde brillenglazen verminderen dyslexie niet
Er bestaan brillen met gekleurde glazen, waarvan wordt beweerd dat ze dyslexie verhelpen. Een bril kost al gauw 550 euro. Maar volgens organisaties helpt zo’n bril niet om dyslexie te verminderen.
Ernstige lekkage in seniorencomplex
De bewoners van een seniorencomplex in Amsterdam hebben al drie jaar lang last van ernstige lekkage, met als gevolg schimmels en zwammen op de muren. Het zorgt voor veel gezondheidsklachten en de bewoners voelen zich in de steek gelaten.
Problemen aansprakelijkheid bij medische fouten
Als je slachtoffer bent van een medische fout, verwacht je dat je geholpen en gecompenseerd wordt voor de schade. Maar het tegenovergestelde gebeurt vaak; je wordt niet serieus genomen en alleen maar tegengewerkt. Het ziekenhuis ontkent de fout en de verzekeraar wijst elke aansprakelijkheid af. Je bent op jezelf aangewezen en als je naar de rechter wilt stappen, is dat een begin van een lange, moeizame en kostbare weg.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter  voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

leeuw10
leeuw1026 mrt. 2017 - 22:53

Voor een goede discussie over de Xlens-bril zie: http://www.thuisinonderwijs.nl/hersenonderzoek-bril-helpt-bij-dyslectie/Hersenonderzoek: bril helpt bij dyslexie

Student geneeskunde UA
Student geneeskunde UA25 mrt. 2017 - 19:54

Nederland en de VARA laten zich weer van zijn allerslechtste kant zien. ik heb zelf een Xlens bril en ben daardoor bewegende letters kwijt. De bril werkt maar dat is uiteraard moeilijk te accepteren. Kassa moet dan ook truken uithalen: vertellen dat twee totaal verschillende teksten hetzelfde zijn (ik heb de teksten ook gelezen en dit bekeken), gewoon zeggen dat het niet werkt en geen reactie mogelijk maken en veelvuldig wetenschappelijk onderzoek negerend die aantonen dat kleuren impact hebben op de leesvaardigheden. Waar halen jullie toch zogenaamde wetenschappers vandaan die onzin voor de tv willen vertellen? Zijn ze zo bang voor ontwikkelingen of zijn de belangen van de gevestigde orde en legers aan hulpverleners en organisaties zo groot? In Nederland heerst echt een heksenjacht tegen alles wat alternatiefis. Hiermee doen wij ons zelf tekort. Bedankt voor deze waardeloze bijdrage daaraan!

femke van der heijden
femke van der heijden25 mrt. 2017 - 19:38

Xlens werkt wel. Ik heb ook een bril en ik heb er veel profijt van, ik ben in 1jr tijd 3 leesniveaus om hoog gegaan. Dat komt zelden bij dyslexie voor. Ook mijn vader en broertje hebben een xlens bril met hele goede resultaten. Mijn vader heeft nooit ondertiteling bij kunnen houden en Nadal hij de bril kreeg kon hij binnen 3 mnd dit wel. Dus de brill en zijn geweldig. 

tijger1
tijger124 mrt. 2017 - 12:26

"Gezellig mee praten" over medische fouten, ernstige lekkages en rare brillen? Wat je maar gezellig noemt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!