Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Waarom zijn e-steps niet toegestaan in het verkeer?

13-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
elektrisch scooter 1127
Zaterdag besteden we in Kassa aandacht aan elektrische steps. Waarom zijn die niet welkom op de openbare weg? Verder hebben we het over het sluiten van het verpleeghuis in Montfoort en besteden we aandacht aan de glucosesensor. De sensor wordt namelijk voor meer diabetici vergoed.

Glucosesensor voortaan voor grote groep diabetici vergoed

Glucosesensoren worden voortaan voor een veel grotere groep diabetespatiënten vergoed. Dat heeft Zorginstituut Nederland bepaald. Maar waarom duurde het jarenlang voor het zover was?

Elektrische steps: wel of niet toestaan in het verkeer?

Steeds vaker zie je ze in het straatbeeld opduiken: elektrische steps. In andere Europese landen is dit al een tijd toegestaan, maar in Nederland mag je er – op enkele uitzonderingen na – niet mee op de openbare weg. Gaat dit veranderen door nieuwe regelgeving? En is er wel ruimte voor deze e-steps in het verkeer?

Enige verpleeghuis in Montfoort sluit de deuren

Terwijl de wachtlijsten voor verpleeghuizen alleen maar toenemen, sluit het enige verpleeghuis in Montfoort. Familieleden die op elkaar zijn aangewezen, kunnen niet meer vlak bij elkaar wonen. De inwoners komen in verzet.

Kassa is om 19:05 live op NPO 1 bij BNNVARA. Geef je mening!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Wil je dit seizoen Kassa live meemaken? Bestel je tickets hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!