Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Zijn alle verkeers- en parkeerboetes wel terecht?

22-03-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2702 keer bekeken
  •  
za_in_kassa_20240322

Deze zaterdag in Kassa: Verkeersboetes zijn per 1 maart met maar liefst 10 procent gestegen. En ook parkeerboetes worden steeds duurder. Maar zijn alle opgelegde boetes eigenlijk wel terecht? En in welke gemeentes moet je extra opletten om niet onterecht op de bon geslingerd te worden? Dat zie je zaterdag in Kassa! (19.15, NPO2)

Uiteraard is dat lang niet alles, we hebben meer onderwerpen voor je in petto.

Kraamzorg staat in steeds meer regio's onder druk

Het typisch Nederlandse fenomeen 'kraamzorg' staat in steeds meer regio's onder druk. Organisaties die kraamzorg leveren, gooien het bijltje erbij neer. Door bijvoorbeeld personeelstekorten kunnen ze het simpelweg niet langer bolwerken. En dat heeft grote gevolgen voor gezinnen die afhankelijk zijn van deze ondersteuning. Wat gaat er mis?

Belbus: Mega Energie en de torenhoge energierekening

Jill en Lloyd schrikken zich rot als ze een rekening van € 9400,- van hun energieleverancier ontvangen. Zo'n hoog bedrag voor een huis waar je niet in hebt gewoond, dat is belachelijk. Toch? Niet voor het bedrijf Mega Energie. Die deelt namelijk Mega energierekeningen uit... en dus gaat Mai op pad met de Belbus om verhaal te halen.

Hoe zit dat eigenlijk? Parelpoeder

In deze Kassa-rubriek duiken drie chemici van de Universiteit van Amsterdam in allerlei producten en claims, onder het motto "Hoe zit dat eigenlijk?"

Deze week: parelpoeder! Het zit in shampoo, lip-producten en deodorant. Het zou bovendien een waar wonderingrediënt zijn. Maar wat is het precies?

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending mee op X. Gebruik #KassaTV in je berichten om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is zaterdag 23 maart te zien op televisie. We zijn dan op het vertrouwde tijdstip van 19.15 te zien op NPO2.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!