Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Ziggo negeert klachten analoge kijkers

4 nov 2011
  •  
leestijd 2 minuten
360210_04.jpg
Er zijn duizenden klachten over kabelaar Ziggo. Daar kreeg je de afgelopen jaren 38 analoge televisiezenders, maar nu nog maar 25 voor hetzelfde bedrag. De SP stelde een zwartboek samen en presenteert dit in Kassa. Kassa heeft ook weer een test gedaan. Dit keer hebben we pleisters onder de loep genomen. Vorige week zag u de preview al, morgen in de studio de uitslag.
Zaterdag in Kassa: Ziggo negeert klachten analoge kijkers
Naar aanleiding van de vele klachten die de SP ontving, heeft de politieke partij een zwartboek samengesteld. Hierin staan ruim 2000 klachten waarvan tweederde over Ziggo, de grootste aanbieder van kabeltelevisie. Klanten die via een analoog signaal televisie kijken zijn de afgelopen jaren gekort van 38 naar 25 zenders.
Dertig procent van alle klanten van Ziggo kijkt nog steeds analoog. Als zij de verdwenen zenders weer willen zien moeten ze overstappen naar digitale televisie. "Mensen moeten er maar aan wennen", aldus Ziggo. Consumenten kunnen alleen digitale televisie kijken als ze een  zogenaamde decoder of module, aanschaffen. Het goedkoopste digitale kastje voor Ziggo kost echter 49 euro.
Pleistertest
Jaarlijks worden er 7,1 miljoen pleisterverpakkingen verkocht. Voor Kassa dus de hoogste tijd om eens te testen welke pleister nou eigenlijk het best is. Welke plakt het best? Welke pleister laat snel los? Kassa keek ook naar de waterbestendigheid van de pleister en hoe de pleister er na een tijdje gebruiken uit ziet.
Kassa is morgen om
18.55 op de buis, op
Nederland 1 .
Praat mee via Twitter
Mist u ook ineens allerlei zenders? Wordt u ook digitale televisie opgedrongen door Ziggo? Stuur ons via Twitter uw vragen en klachten! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet of klik
hier  om gezellig mee te discussiëren! Zaterdag niet in de buurt van de televisie? Geen nood! U kunt via deze
pagina de uitzending ook live bekijken.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!