Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Wordt klimaatschade echt gecompenseerd als je extra betaalt voor je vliegticket?

26-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Vliegtuig 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan CO2 compensatie. Wordt klimaatschade echt gecompenseerd als je een paar tientjes extra betaalt voor je vliegticket? Verder hebben we het over energieleverancier Eneco, zijn we op zoek gegaan naar een onbekend incassobureau dat nietsvermoedende consumenten dreigt met deurwaarders en springt Amber op de bres voor Wendy. Haar bonnen van belevenissen.nl bleken niet inwisselbaar.
CO2 compenseren. Klopt dat wel?
Als je vliegt, vervuil je het milieu. Een vliegtuig stoot tijdens de vlucht CO2 (koolstofdioxide) uit, wat bijdraagt aan het broeikaseffect.  Er zijn allerlei bedrijven die de CO2-uitstoot van jouw reis berekenen en compenseren. Je hoeft alleen maar je portemonnee te trekken en je kunt met een gerust hart vliegen. Maar klopt dit wel?  
Energieleverancier Eneco
In Utrecht zitten 38.500 mensen op de stadsverwarming. Ze betalen dat rechtstreeks aan energiebedrijf Eneco. Die wil daar van af en alles in handen leggen van de VVE’s van de diverse flats. Dat kost soms wel 200 euro per jaar extra. Mag dat zo maar? 
Onbekend incassobureau stuurt deurwaarder
Je wordt gebeld door een onbekend incassobureau dat er een schuld open staat die je direct moet betalen. De medewerker zegt dat er anders een deurwaarder op je af wordt gestuurd. Kassa zocht uit of dit zomaar mag en wie er achter dit bedrijf zit.
Belbus
Wendy kocht deze zomer twee bonnen bij Belevenissen.nl om een dagje een Harley Davidson te huren. Maar toen ze die wilde verzilveren, bleek het verhuurbedrijf helemaal geen contract meer met Belevenissen.nl te hebben. Haar geld kreeg Wendy niet terug.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op  Twitter ! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram !
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan  hier  aan.
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!