Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: welke verlichting mag er op je fiets?

29-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
fietslampjes  duo1127
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan de gemeentepolissen. Dit is een zorgverzekering voor mensen met een kleine portemonnee, maar steeds meer gemeenten bieden de polis met korting volgend jaar niet meer aan. Verder gaan we het hebben over fietslicht. Want wat voor licht mag je nou wel en niet op de fiets hebben? Zoek je een Verklaring Omtrent Gedrag, dan kom je via Google kom je al snel op een site uit die je hier twee keer voor laat betalen. Consumenten voelen zich misleid, toch regent het online ook positieve reviews. Hoe kan dat? En we testen speciaal bier, namelijk IPA bier.

Steeds minder gemeenten bieden gemeentepolis aan

De gemeentepolis werd de afgelopen jaren steeds populairder, maar de zorgverzekering voor mensen met een kleine portemonnee staat onder druk. Het aantal gemeenten waar de polis met korting volgend jaar niet meer wordt aangeboden, verdubbelt bijna. Dat betekent dat duizenden mensen die nu nog een gemeentepolis hebben daar in 2020 geen beroep meer op kunnen doen.

Fietslicht: wat mag wel en niet?

Je hebt allerlei soorten lichten voor op de fiets. Losse kleine lichten, dynamo’s en fietsslingers voor in je wiel. Maar voor de veiligheid zijn niet alle lichten toegestaan. Wat mag nou wel en niet op de fiets gebruikt worden?

Onduidelijkheid over dubbele betaling bij aanvraag VOG

Grote kans dat als je googelt op het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), je op Mijnverklaring.nl uitkomt. Je gegevens zijn binnen een handomdraai ingevuld en verstuurd, maar dan kom je tot de ontdekking dat je – na een eerste betaling – nóg een keer moet betalen om de aanvraag af te kunnen ronden. Consumenten die zich misleid voelen, plaatsen hun klacht op het internet. Maar daar regent het ook positieve reviews. Hoe kan dat?

Test: Wat is het lekkerste IPA biertje uit de supermarkt?

Speciaal bier, je kunt er niet meer omheen. Van blond bier tot donker bier tot IPA bier. De hoogste tijd dus voor een bier test! Een panel van drie deskundigen test zes verschillende IPA bieren die algemeen verkrijgbaar zijn in de supermarkten. Welk IPA bier beoordelen zij het best?

Kassa is om 19:05 uur op NPO 1 bij BNNVARA. Geef live je mening!

Praat gezellig mee op Twitter! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren! Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Wil je dit seizoen Kassa een keertje live meemaken in onze studio? Bestel je tickets hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!