Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Welke planten zijn écht bijvriendelijk?

01-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2695 keer bekeken
  •  
bijen bloemen bijvriendelijk 1127

Zaterdag in Kassa: het gaat niet goed met de bijen. Waar moet je op letten als je écht bijvriendelijke planten zoekt voor in de tuin of op je balkon? Pre-workout poeders zijn in allerlei varianten verkrijgbaar. Werken ze echt bij het verbeteren van je sportprestaties? In de Belbus het verhaal van Jaap. Hij wil dolgraag zijn aanbetaling terug voor nooit geleverde kozijnen. En we laten zien dat een weekendje thuis heel moeilijk kan worden als een gehandicapt kind naar een woonvoorziening is verhuisd.

Het gaat slecht met de bij. Maar liefst de helft van de bijensoorten is bedreigd. Maar nu het voorjaar is aangebroken kun jij ze ook een handje helpen, namelijk door je tuin bijvriendelijk te maken. Maar planten uit het tuincentrum zijn vaak helemaal niet geschikt voor bijen. En daarnaast kunnen ze ook nog eens bespoten zijn met schadelijke stoffen. Waar moet je op letten als je goed wilt zijn voor bijen?

Pre-workout poeders

Een schepje pre-workout poeder in je drinken voordat je je in de sportschool in het zweet gaat werken, het zou de manier zijn om extra energie te krijgen en zo betere sportprestaties te leveren. Deze pre-workout poeders zijn er in alle soorten en maten en als je de afbeeldingen op sommige verpakkingen moeten geloven verander je in een hyper energieke versie van jezelf. Wat zit er eigenlijk in die poeders? En werkt het om je sportprestaties te verbeteren? 

Weekendje thuis kan niet meer

Je hebt een ernstig gehandicapt kind en verzorging thuis is niet langer mogelijk. Maar als je kind verhuist naar een woonvoorziening dan moeten ook alle hulpmiddelen ingeleverd worden. Een weekendje thuis logeren lijkt dan onmogelijk geworden. 

Belbus: Geduld op met kozijnen

Hoelang kan een bedrijf in kunststof kozijnen krijgen om afspraken na te komen? Na een jaar van gemiste kansen is voor Jaap het geduld op en wil hij zijn aanbetaling terug.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hieraan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa, zaterdag 2 april om 19.05 uur op NPO1.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!