Kassa

Zaterdag in Kassa: welke kofferplatenspeler is het best?

  •  
04-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
afbeelding test platenspelers 930
Zaterdag in Kassa. Terug van weggeweest en momenteel razend populair bij zowel jong als oud: de platenspeler! We testen zes kofferplatenspelers. Wie teveel geld op zijn rekening heeft staan, raakt zijn recht op huurtoeslag definitief kwijt. Maar ook de fiscus blijkt weleens een foutje te maken. Game Mania en webshops verkopen ongeschikte 16+ spellen aan jonge kinderen.

Belastingdienst in de fout: 'duizenden' huurders verliezen onterecht huurtoeslag

De Belastingdienst is er heel stellig over: wie teveel geld op zijn rekening heeft staan, raakt zijn recht op huurtoeslag definitief kwijt. De Raad van State heeft de Belastingdienst op haar vingers getikt. De huurtoeslag van mogelijk duizenden huurders is onterecht definitief stopgezet zegt de Woonbond. Lees meer, nieuws uit Kassa: 'Duizenden' huurders verliezen onterecht huurtoeslag

Test: welke kofferplatenspeler is het best?

Terug van weggeweest en momenteel razend populair bij zowel jong als oud: de platenspeler! Ze zijn te koop in allerlei vormen en maten. In een koffer, met en zonder geluidsboxen en met diverse functionaliteiten zoals een USB-ingang en zelfs bluetooth. Door de hoeveelheid platenspelers zie je door de platen de speler niet meer. Hoog tijd dus voor Kassa om 6 platenspeler aan een kritische test te onderwerpen!

Game Mania en webshops verkopen ongeschikte 16+ spellen aan jonge kinderen

Op videospellen en films staan leeftijdsaanduidingen zodat je als ouder weet of de inhoud geschikt is voor het kind. Heel handig natuurlijk, vooral omdat winkels spellen en films met een 16+ sticker niet mogen verkopen aan kinderen onder de 16 jaar. Maar bij spellenwinkel Game Mania lijkt die wet niet te gelden. Uit onderzoek van Kassa blijkt dat 13-jarigen zonder problemen spellen meekrijgen die niet geschikt voor ze zijn. En ook online winkels als Bol.com en Coolblue verkopen gewelddadige videospellen aan jonge kinderen zonder enige vorm van leeftijdsverificatie.
Kassa, 19.05 uur op NPO1. Geef live je mening!
Praat gezellig mee op  Twitter ! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram !
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan  hier  aan.
Wil je dit seizoen Kassa live meemaken? Bestel je tickets hier .
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

chantalv2012
chantalv20125 okt. 2019 - 19:49

Dus de medewerkers van Game Mania moeten gestraft worden, terwijl legio ouders hun kinderen 18+ spellen gewoon laten spelen, want hun vriendjes mogen dat ook. Ik heb dit uit de eerste hand van ouders die het allemaal wel mee vinden vallen als hun 13-jarige b.v. GTA speelt. Als het kind het niet mag kopen, kopen de ouders het wel voor hem/haar.

drupi01
drupi014 okt. 2019 - 23:57

Als je de eerste maanden van het jaar recht hebt op huursubsidie en/of zorgtoeslag en daarna een baan krijgt met een wat hoger salaris, moet je die toeslagen volledig terugbetalen als je inkomen over het hele jaar te hoog is. Dit is zeer onredelijk omdat je in de maanden dat je deze ondersteuning ontving, je deze ook echt nodig had. Op deze manier heb je ineens een schuld die je niet kon voorzien! De overheid als (onterechte) schuldeiser!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!