Kassa

Zaterdag in Kassa: Wel medische noodzaak, geen medicatie vergoed

26-04-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_pillen2.jpg
We bespreken in Kassa morgen het preferentiebeleid voor medicijnen. Huisartsen schrijven vanwege medische noodzaak een merkmedicijn voor, maar verzekeraars vergoeden dat niet. Ook kijken we naar de zuinigheid van de Kia Picanto. In de praktijk is die veel onzuiniger dan voorgespiegeld wordt. Voor onze fetakaastest reizen we naar Griekenland. Welke feta is het lekkerst?
Zaterdag in Kassa: Wel medische noodzaak, geen medicatie vergoed
Sinds 2008 is er het preferentiebeleid voor geneesmiddelen. Dat houdt in dat de verzekeraar niet meer het dure merkmedicijn vergoedt, maar een zogenaamd generiek medicijn. Dat is een medicijn met dezelfde werkzame stof, alleen is dat middel vaak veel goedkoper. Soms vindt de huisarts dat iemand een specifiek en duurder merkmedicijn moet krijgen, omdat daar een medische noodzaak voor is. Hoe kan het dan dat de patiënt dit merkmedicijn toch niet krijgt?
Kia Picanto veel onzuiniger dan verkocht
Tanken wordt steeds duurder, maar auto's worden ook steeds zuiniger. Tenminste, als we de brochures mogen geloven. Mensen schaffen graag zuinige auto's aan, maar na aanschaf blijken ze in veel gevallen niet zo zuinig als verwacht. We kregen veel klachten over de Kia Picanto. De folder zegt 1 op 24, de praktijk laat hele andere cijfers zien. Kassa ging met vijf eigenaren van een Kia Picanto naar het racecircuit van Zandvoort.
Test: Feta
Iedereen eet wel eens feta. Deze witte Griekse kaas is vooral populair in salades. In de supermarkt vinden we feta in rechthoekige of vierkante plakken. Daarom voor Kassa de hoogste tijd om feta uit de supermarkt te testen. Daarvoor gaan we naar het zonnige Griekenland, naar het eiland Ikaria.
Kassa is morgen om 
19.10 op de buis, op
Nederland 1 .
Praat mee via Twitter!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad of Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!