Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Waarom leggen kruidenplantjes zo snel het loodje?

17-11-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5823 keer bekeken
  •  
kruidenplantjes 1127

Zaterdag in Kassa antwoord op de vraag: waarom leggen kruidenplantjes uit de supermarkt zo snel het loodje? In de Belbus het verhaal van Mandy. Ze heeft haar studie afgerond maar krijgt geen diploma van LOI. De verkiezingen komen eraan. Zijn partijen bereid om te investeren in speciale poliklinieken voor mensen met long covid? En als jij nog geld van iemand krijgt, kun je een incassobureau inschakelen. Maar dit kan je fikse problemen opleveren.

Waarom leggen kruidenplantjes zo snel het loodje?

Nog geen maand geleden heb je een kruidenplant uit de supermarkt gekocht en hij is nu al dood. Herken jij dit ook? Kassa zoekt uit hoe het komt.

Verkiezingen: hulp voor long covidpatiënten?

Op woensdag 22 november 2023 mogen we naar de stembus. Lijsttrekkers van acht politieke partijen reageren in Kassa op simpele stellingen die ze kort en krachtig moeten toelichten. Met deze keer: zijn de partijen bereid om te investeren in gespecialiseerde poliklinieken voor mensen voor long covid?

Incassobureau: hoezo 'no cure, no pay'?

Het kan leiden tot fikse ruzies als je bijvoorbeeld je borg niet terugkrijgt van je huisbaas, of als iemand jouw onderhandse lening achterover heeft gedrukt. Gelukkig zijn er incassobureaus die je kunnen helpen om jouw geld terug te krijgen. En dat doen ze helemaal gratis, op basis van no cure, no pay. Of toch niet?

Belbus: waar blijft Mandy's LOI-diploma?

Mandy heeft in anderhalf jaar een studie HBO Engels afgerond, maar de LOI geeft haar geen diploma. Sterker nog, de studie is gestopt en Mandy kan naar haar papieren fluiten. 

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending mee op X. Gebruik #KassaTV in je berichten om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is er zaterdag 18 november weer! We zijn op het vertrouwde tijdstip van 19.15 te zien op NPO2.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

pjvanbrummen
pjvanbrummen19 nov. 2023 - 9:04

Mijn ervaring met kruidenplantjes: met de voeten in een laagje water laten staan, dagelijks bijvullen, ze drinken heel veel. Plaatsen in de vensterbank voor lcht en je kunt er weken mee vooruit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!