Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vanavond in Kassa: Waar willen de provincies windmolens plaatsen?

24-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2562 keer bekeken
  •  
windmolen 1127

Aflevering twee van de serie van Kassa in aanloop naar de verkiezingen gaat over ruimte. Het is de provincie die bepaalt hoe we die inrichten. Waar komen wegen, waar kan er gebouwd worden, waar is ruimte voor natuur en waar voor landbouw. In deze aflevering de keuze: waar komen windmolens? En verder:

Test: Ontbijtjes voor een prikkie

Ontbijten buiten de deur is steeds populairder. Veel grote ketens bieden een compleet ontbijtmenuutje aan voor een prikkie. Maar waar kun je het beste terecht? Samen met culinair-vlogger Nick Toet ging Kassa undercover bij de Jumbo Foodmarkt, Ikea, McDonalds, HEMA en Intratuin om de ontbijtjes eens aan de tand te voelen. Waar vind je het beste croissantje? Waar hebben ze de beste koffie? Je ziet het zaterdag!

Belbus: Dubbele kosten bij de Bershka

Inge (15) koopt bij de Spaanse modewinkel Bershka een shirt en een broek. Door een storing bij de kassa betaalt ze ongewild twee keer. Binnen een paar minuten krijgt ze het teveel betaalde bedrag - voor haar een maandsalaris bij de supermarkt - terug, verzekert Bershka. Maar daar wacht ze nu al weken op. 

Onduidelijkheid over energietoeslag voor studenten

Studenten werden in 2022 uitgesloten van de eenmalige energietoeslag van 1300 euro. Uit een recente rechtszaak blijkt opnieuw: die uitsluiting is onterecht. Alleen vallen de meeste studenten nog steeds buiten de boot. Want als je niet op tijd bezwaar hebt gemaakt, heb je juridisch gezien geen poot om op te staan. Hoe zit dat? En wat moet er veranderen?

Scheve zorgvergoedingsregels bij Menzis

Afgelopen jaar is de vergoeding in de basisverzekering van preventieve voetzorg uitgebreid. Tot dan toe kregen alleen patiënten met diabetes mellitus een vergoeding uit de basisverzekering. Zij lopen een risico lopen op voetulcus, een infectie of zweer aan de voet die zo ernstig is dat er soms geamputeerd moet worden. Maar er zijn ook andere oorzaken van deze ernstige kwaal, en ook deze patiënten krijgen nu hun voetzorg vergoed uit de basisverzekering. Goed nieuws, zou je zeggen. Maar niet voor de talloze patiënten van Menzis wier voetzorg betaald werd uit een aanvullende verzekering.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier (gratis) aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is te zien op zaterdag 25 februari om 19:15 op NPO2!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!