Kassa

Vanavond in Kassa: Waar willen de provincies windmolens plaatsen?

24-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2440 keer bekeken
  •  
windmolen 1127

Aflevering twee van de serie van Kassa in aanloop naar de verkiezingen gaat over ruimte. Het is de provincie die bepaalt hoe we die inrichten. Waar komen wegen, waar kan er gebouwd worden, waar is ruimte voor natuur en waar voor landbouw. In deze aflevering de keuze: waar komen windmolens? En verder:

Test: Ontbijtjes voor een prikkie

Ontbijten buiten de deur is steeds populairder. Veel grote ketens bieden een compleet ontbijtmenuutje aan voor een prikkie. Maar waar kun je het beste terecht? Samen met culinair-vlogger Nick Toet ging Kassa undercover bij de Jumbo Foodmarkt, Ikea, McDonalds, HEMA en Intratuin om de ontbijtjes eens aan de tand te voelen. Waar vind je het beste croissantje? Waar hebben ze de beste koffie? Je ziet het zaterdag!

Belbus: Dubbele kosten bij de Bershka

Inge (15) koopt bij de Spaanse modewinkel Bershka een shirt en een broek. Door een storing bij de kassa betaalt ze ongewild twee keer. Binnen een paar minuten krijgt ze het teveel betaalde bedrag - voor haar een maandsalaris bij de supermarkt - terug, verzekert Bershka. Maar daar wacht ze nu al weken op. 

Onduidelijkheid over energietoeslag voor studenten

Studenten werden in 2022 uitgesloten van de eenmalige energietoeslag van 1300 euro. Uit een recente rechtszaak blijkt opnieuw: die uitsluiting is onterecht. Alleen vallen de meeste studenten nog steeds buiten de boot. Want als je niet op tijd bezwaar hebt gemaakt, heb je juridisch gezien geen poot om op te staan. Hoe zit dat? En wat moet er veranderen?

Scheve zorgvergoedingsregels bij Menzis

Afgelopen jaar is de vergoeding in de basisverzekering van preventieve voetzorg uitgebreid. Tot dan toe kregen alleen patiënten met diabetes mellitus een vergoeding uit de basisverzekering. Zij lopen een risico lopen op voetulcus, een infectie of zweer aan de voet die zo ernstig is dat er soms geamputeerd moet worden. Maar er zijn ook andere oorzaken van deze ernstige kwaal, en ook deze patiënten krijgen nu hun voetzorg vergoed uit de basisverzekering. Goed nieuws, zou je zeggen. Maar niet voor de talloze patiënten van Menzis wier voetzorg betaald werd uit een aanvullende verzekering.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier (gratis) aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is te zien op zaterdag 25 februari om 19:15 op NPO2!

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

kees_100
kees_10025 feb. 2023 - 10:44

Hopelijk gaat de provincie nergens windmolens plaatsen (en ook geen PV zonneweiden). Hoe kun je nu denken dat je het 'klimaat' kan redden door het landschap en het milieu te verwoesten. Niet alleen in Nederland, maar ook door de mijnen waar de grondstoffen worden gedolven voor deze windmolens. Blijkbaar wordt er door bepaalde personen flink verdient aan windmolens. Om het klimaat gaat het echt niet meer, want dan kan je beter aardgas gebruiken.

Bentley2016
Bentley201624 feb. 2023 - 15:09

Lees dit wordt ons niet verteld. https://www.windwiki.nl/wp-content/uploads/2021/10/Vervuiling-door-erosie-van-rotorbladen-van-windturbines.pdf

mjurgen
mjurgen24 feb. 2023 - 12:00

Waarom staat er zo'n kromme titel en niet: Waar wil de provincie windmolens plaatsen?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!