Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: 'Visverkopers liegen over haring'

14-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_haring.jpg
In Kassa presenteren we de resultaten van ons onderzoek naar de plannen van de ING om betaalgegevens van klanten niet langer geheim te houden. Verder: vishandelaren liegen over dierenwelzijn van de haring die ze verkopen. Lijden vissen pijn? Wakker Dier gaat in discussie. Ook: we testen anti-snurkmiddelen. Kassa gluurt mee in de slaapkamer met vijf stelletjes.
Zaterdag in Kassa: 'Visverkopers liegen over haring'
"Veel vishandelaren liegen over dierenwelzijn van de haring die ze verkopen." Dit blijkt uit onderzoek van Wakker Dier met een geheime camera bij 53 viswinkels. Ongeruste klanten die meer willen weten over de dodingmethode van de haring, komen bedrogen uit: bijna de helft van de visspecialisten liegt de klant voor, aldus Wakker Dier. Lijden vissen pijn als ze gevangen worden? Wakker Dier gaat in discussie.
Let op bij de geldautomaat: 'afrekenen in euro's of lokale valuta?'
Wie naar een land reist waar ze geen euro's hebben, kan de plaatselijke valuta pinnen. Let op, daar kan een lelijke wisseltruck plaatsvinden. Je krijgt namelijk de vraag of je 'alvast' in euro's wil afrekenen of in de lokale valuta. Er wordt dan een andere wisselkoers gehanteerd.
Test: anti-snurkmiddelen
Vijf stellen, waarvan de helft snurkt, slaapt voor Kassa met een camera in de slaapkamer. Welk middel werkt?
Resultaten enquête over bank en privacy
We vroegen onze community wat ze vinden van ING, die de betaalgegevens van de klanten niet langer geheim houdt. Is dat een reden om over te stappen naar een andere bank? De uitslag van dat onderzoek publiceren we zaterdag in de studio. Kassa is morgen om 
19.10 op de buis, op
Nederland 1
Doe mee en win!
Je kan vanuit het Kassa Panel een uitslag delen op Facebook en Twitter. Onder alle delers verloten we een leuke prijs. Je maakt namelijk kans op een exclusieve rondleiding achter de schermen. Natuurlijk woon je dan ook de uitzending bij.
Praat mee via Twitter!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad , iPhone , Android-smartphone of  Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!