Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Veel te veel keuze bij zorgpolis

27-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_dokter.jpg
Morgen in een nieuwe uitzending kijken we naar de enorme brij aan zorgpolissen. Waarom heeft de consument zoveel te kiezen? Verder: als je een nieuwe OV-chipkaart nodig hebt moet je die zelf betalen. Waarom? Ook: je bent jarenlang verzekerd bij Univé, maar de verzekeraar wil niet uitkeren.
Jarenlang verzekerd bij Univé maar geen schade vergoed
Daan van der Wege is al meer dan 40 jaar klant bij Univé en verwachtte geen probleem toen hij vorig jaar een beroep deed op zijn verzekering. Univé weigert de schade van ruim €30.000 die ontstaan is na een lekkage te vergoeden.
OV-chipkaart verlopen? Betaal zelf een nieuwe!
Reizigers die een OV-chipkaart hebben moeten deze na vijf jaar zelf vervangen. De kosten hiervoor, van €7,50, zijn voor de reiziger. Onterecht en omslachtig vinden reizigersorganisatie Rover en de Consumentenbond.
Veel te veel keuze bij zorgpolis
Vorig jaar liet Kassa zien dat verzekeraars ruim 1300 verschillende keuzemogelijkheden aan zorgpolissen aanboden. De keuze voor een verzekering wordt zo voor de consument steeds moeilijker. Hoe zit dat dit jaar? We inventariseerden wederom het aanbod.
Kassa is om 
19.05 te zien op
NPO1
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Kassa bijwonen? Meld je hier aan.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!