Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Tips voor een duurzaam kerstdiner

16-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
360210_09.jpg
We hebben boodschappen gedaan voor een duurzaam kerstdiner. Wat betekent het voor uw boodschappenlijstje als u duurzaam gaat winkelen? Pierre Wind kookt in de studio! Ook: flitskredieten waarmee u snel honderden euro's kunt lenen tegen torenhoge rentetarieven. 
Zaterdag in Kassa: Pierre Wind kookt duurzaam kerstdiner
Kassa's eigen Brecht van Hulten ging op pad in de supermarkt. Daar zocht ze allerlei duurzame producten bij elkaar voor ons eigen duurzame kerstdiner. Topkok Pierre Wind is weer bij ons in de studio aanwezig om een aantal heerlijke gerechten te koken. U ziet hoe u zelf duurzaam kunt koken met de kerst.
Absurd hoge rentetarieven bij flitskredieten
Heeft u ook wel eens aan het 'einde van uw geld een stukje maand' over? Wie echt niet meer weet hoe de rekeningen betaald moeten worden, neemt soms z'n toevlucht tot zogeheten flitskredieten. BKR-registratie is niet nodig en honderden euro's lenen kan soms al via een simpel smsje.
Bij flitsleningen betaalt u soms tot wel
25% aan rente . Maximaal mag er 16% rente worden berekend. Snelle geldschieters zoals Saldodipje.nl en Krapbijkas.nl slagen er echter op slinkse wijze in om de regels te omzeilen. Mensen die dergelijke torenhoge rentetarieven niet kunnen betalen komen in de problemen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) kondigt maatregelen aan.  Kassa is morgen om
18.55 op de buis, op
Nederland 1 .
Praat mee via Twitter!
Heeft u ook al eens diep in de buidel moeten tasten om uw flitslening terug te moeten betalen? Vertel er over op Twitter en wie weet zetten we uw vraag/opmerking door in de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet of klik
hier  om gezellig mee te discussiëren! Zaterdag niet in de buurt van de televisie? Geen nood! U kunt via deze
pagina de uitzending ook live bekijken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!